VALENTINA MATVIJENKO OPTIMISTA: Ciljevi specijalne vojne operacije će sigurno biti ostvareni

Novosti online

21. 12. 2022. u 19:17

CILjEVI specijalne vojne operacije će sigurno biti ostvareni, u to niko ne treba da sumnja, izjavila je predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.

ВАЛЕНТИНА МАТВИЈЕНКО ОПТИМИСТА: Циљеви специјалне војне операције ће сигурно бити остварени

Foto: EPA

- Oni će sigurno biti ostvareni, jer nema ništa važnije od nacionalne bezbednosti i nacionalnog suvereniteta za naše građane - rekla je Matvijenkova na godišnjoj konferenciji za novinare.

Ona je napomenula da su dvostruki aršini i forsirana rusofobija u suprotnosti sa bilo kojim međunarodnim pravom i zdravim razumom.

- Čini mi se da je ovo shvatanje ispravnosti naše stvari danas veoma važno. Ovo je veoma važan uslov za što brži završetak specijalne vojne operacije i našu pobedu i postizanje ciljeva koje smo postavili - ocenila je ona.

O pregovorima sa Ukrajinom

Matvijenko je dodala i da ne vidi preduslove za pregovore sa Ukrajinom u najskorije vreme.

- Iskreno ću vam reći svoje mišljenje: danas ne vidim nikakve preduslove da se u najskorije vreme održe pregovori. Nema o čemu, a nema ni sa kim – mislim na stalne izjave ukrajinskog rukovodstva koje nas ubeđuje u generalno odsustvo bilo kakvog razumevanja realnosti i pokušaja da se ta realnost prizna, tako da sa ovim rukovodstvom nema šta da se razgovara. A nema ni sa kim da se razgovara, jer u Ukrajini nema nezavisnih političara - istakla je ona.

Prema njenom mišljenju, agendu ukrajinskim političarima formira „vašingtonski oblasni komitet“.

Kako je navela, SAD ne žele pregovore između Moskve i Kijeva, u suprotnom bi pregovori odmah počeli.

- Svi smo svesni da kada bi Vašington samo mrdnuo prstom u pravcu Ukrajine i rekao: Sedite za pregovarački sto, to bi odmah bilo urađeno. Za sada su, nažalost, ciljevi kolektivnog Zapada da se nastavi da što se više oslabi razvoj Rusije, da se on obuzda i oslabi naša vojnu moć i pokuša da se ostvari neka pobeda nad Rusijom - ocenila je Matvijenko.

Matvijenko je istakla da nepoznavanje istorije Rusije, nepoznavanje zemlje, ruskog karaktera i građana od strane kolektivnog Zapada „jednostavno iznenađuje“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽENA AUTOMOBILOM SLETELA U REKU, DETE OSTALO ZAROBLJENO NA ZADNJEM SEDIŠTU: Malenoj, nažalost, nije bilo spasa