ORBAN DIGAO BURU: Da sam hteo da provociram, uradio bih to bolje

Novosti online

21. 12. 2022. u 17:33

MAĐARSKI premijer Viktor Orban održao je konferenciju za novinare u Budimpešti.

ОРБАН ДИГАО БУРУ: Да сам хтео да провоцирам, урадио бих то боље

Foto: Profimedia

Jedan novinar pitao ga je da li je šal koji je nosio u novembru, na kome je bila karta Velike Mađarske, provokacija.

- Ovde nema ništa posebno. Ovo je zemlja stara 1.100 godina, okruženi smo istorijskim simbolima. Da sam hteo da provociram, mogao sam da nađem mnogo bolji način da to uradim. Uvek pravim jasnu razliku između onoga što oni zovu velika Mađarska i onoga što ja zovem istorijska Mađarska. To je intelektualni proizvod kada pitate kako možete da budete veći, ali ja nisam deo toga - rekao je Orban.

Podsetimo, mađarski premijer Viktor Orban je u novembru, tokom prijateljske utakmice između reprezentacije njegove zemlje i grčke reprezentacije u Budimpešti, oko vrata nosio šal sa mapom Velike Mađarske.

Na šalu su oslikane granice nekadašnje Ugarske kraljevine koja obuhvata današnju Austriju, Hrvatsku, Rumuniju, Srbiju, Slovačku i Ukrajinu. Mape istorijskog regiona uključuju teritorije koje je Mađarska izgubila 1920. godine Trijanonskim ugovorom, posle Prvog svetskog rata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!