GODINAMA MALTRETIRAO KOMŠIJE, PA IH POBIO: Detalji masakra koji je zaprepastio Kanadu - Smetala mu buka iz trafostanice

Novosti online

21. 12. 2022. u 08:52

MASOVNI ubica iz Toronta, koji je u nedelju ubio petoro ljudi iz zgrade u kojoj je živeo, trebalo je da ide na sudsko saslušanje dan kasnije kako bi se utvrdilo da li odbor stanara ima pravo da ga izbaci iz zgrade, preneo je AP.

ГОДИНАМА МАЛТРЕТИРАО КОМШИЈЕ, ПА ИХ ПОБИО: Детаљи масакра који је запрепастио Канаду - Сметала му бука из трафостанице

Foto: Jutjub/The 4K Guy - Fire & Police/ctvnews

Kanađanin Frančesko Vili (73) napao je komšije sa tri različita sprata i ubio tri muškarca i dve žene, dok je ranio šestu osobu, suprugu predsednika stanara, za koju se veruje da će preživeti povrede, saopštili su zvaničnici.

Jedan od policajaca, koji je odgovorio na hitan poziv, ubio je Vilija, dodale su lokalne vlasti. Policija regiona Jorka u pokrajini Ontario identifikovala je svih pet žrtava, koje su imale od 57 do 79 godina.

Sukob Vilija i stanara se odvijao i na sudu, pošto se skupština stanara žalila na Vilija, da je godinama maltretirao zaposlene u zgradi, članove skuštine stanara i ostale komšije.

U sudskim dokumentima se navodi da su advokati stanara rekli da je Vili ignorisao sudsko naređenje da prekine sa maltretiranjim i da prekine sa objavljivanjem na društvenim mrežama o sukobu koji je imao sa menadžmentom skupštine stanara.

Vili je u video-snimcima dugo tvrdio da su vibracije i buka iz trafostanice ispod njegovog stana činile da se oseća bolesnim i za to je krivio skupštinu stanara.

U sudskim spisima se dodaje da su najmanje dva člana odbora skuštine stanara podnela ostavke, a čuvari su takođe napustili posao ili su menjali smene da bi ga izbegli. Stanari su takođe rekli da ih je Vili psovao i snimao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama