BERLIN ŠALJE NOVE HAUBICE KIJEVU: Nemačka najavila novo tranšu vojne pomoći

P. Z. S./unian.net

07. 12. 2022. u 22:19

REČ je o nabavci samohodnih haubica na točkovima 18 RCH kalibra 155 mm. Biće isporučena i oprema za borbu protiv dronova.

БЕРЛИН ШАЉЕ НОВЕ ХАУБИЦЕ КИЈЕВУ: Немачка најавила ново траншу војне помоћи

Foto Tanjug/AP


Ukrajina je tokom protekle nedelje dobila 20 oklopnih vozila Dingo iz Nemačke, kao i dva transportera tenkova M1070 Oškoš.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu nemačke vlade, ukupan broj nemačkih oklopnih vozila Dingo prebačenih u Ukrajinu je 50 (to je broj koji je planiran za isporuku) i 12 teških kamiona za vuču M1079 Oškoš.

Pored toga, nemačka vlada je najavila isporuku 18 samohodnih haubica na točkovima RCH kalibra 155 mm, 80 pikapova, 90 senzora protiv dronova i opreme za ometanje, dva hangarska šatora i sedam kamiona 8h6.


NEMAČKA POMOĆ UKRAJINI

Ukrajina je 19. septembra dobila iz Nemačke MLRS Mars 2 i oklopne transportere Dingo. Zemlja je najavila isporuku Ukrajini još četiri samohodne puške Panzerhaubitze 2000 i municije za njih.

Berlin je 9. novembra predao Ukrajini novu seriju naoružanja, koja je, između ostalog, uključivala nove rakete u Iris-T SLM i specijalnu opremu. Napredni sistem protivvazdušne odbrane IRIS-T prošao je „vatreno krštenje“ tokom masovnog napada Rusa u oktobru.

Nemačka vlada je 16. novembra ažurirala spisak vojne pomoći Ukrajini.

Nemačka je treći najveći vojni donator Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

TRAGEDIJA GLUMCA: Ubijena hicem u potiljak - stan zapaljen, sve je bilo do detalja isplanirano