PESKOV: Moskva i Ankara nesuglasice o Siriji rešavaju dijalogom

Novosti online

27. 11. 2022. u 11:49

NESUGLASICE Rusije i Turske u vezi sa situacijom u Siriji postoje, ali nivo odnosa dveju zemalja omogućava da se one rešavaju dijalogom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ: Москва и Анкара несугласице о Сирији решавају дијалогом

Foto: EPA

 - Nivo naših odnosa i politička mudrost nam omogućavaju da takve nesuglasice ne rešavamo konfrontacijom nego napetim, prilično dugim pregovorima, ali ipak pregovorima - rekao je Peskov za ruski „Prvi kanal“.

Turski ministar odbrane Hulusi Akar je 21. novembra saopštio da su oružane snage te zemlje za dva dana operacije „Mač-kandža“ u Siriji i Iraku likvidirale 184 terorista. U akciji je učestvovalo više od 50 aviona i 20 dronova. Artiljerija je pružila podršku avijaciji.

Tursko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je operacija uspešno izvedena na severu Iraka u oblastima Kandil, Asos, Hakurk, kao i u oblastima Arap-Pinara, Tel-Rifat, Džizre i Derik na severu Sirije.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je izjavila da Moskva održava bliske kontakte s turskom stranom u vezi sa sirijskim pitanjem, da razume da je Turska zabrinuta za svoju nacionalnu bezbednost, ali da bi sprovođenje kopnene operacije u Siriji samo povećalo napetost u regionu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna