NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

ŠOLC OČITAO LEKCIJU DEMOSTRANTIMA: "Postoji drugačiji način izražavanja protesta"

Tanjug

31. 10. 2022. u 19:30

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc rekao je danas da veruje da postoje drugačiji načini ižražavanja protesta, komentarišući akciju klimatskih demostranata koja je navodno omela službu hitne pomoći da reaguje na incident na auto-putu.

ШОЛЦ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ДЕМОСТРАНТИМА: Постоји другачији начин изражавања протеста

Foto Tanjug/AP

- Akcije sa lepkom nisu naišle na veliki podršku u svetu, a ne podržavam ih ni ja. Verujem da postoje i drugi načini da neko izrazi svoje mišljenje - rekao je Šolc, prenosi Rojters.

Šolc je dodao da je važno da se prilikom izvođenja protesta, političkih ili klimatskih, vodi računa da takve akcije ne ugrožavaju ničiji život.

Zvaničnik vatrogasne brigade saopštio je ranije da se jedno od njihovih vozila zaglavilo u gužvi izavzanoj demonstracijama na putu do mesta saobraćajne nesreće.

Nemački mediji su javili da je gužvu možda izazvala „Poslednja generacija“, grupa klimatskih demostranata koji su se poslednjih meseci super lepkom lepili za puteve i vladine zgrade.

„Poslednja generacija“ je u saopštenju na svojoj veb stranici objavila da ne može da garantuje da njihov protest nije usporio vozilo hitne službe.

Portparol berlinske policije saopštio je da se istražuju o kojim demonstracijama je reč i dodao da će biti sprovedene adekvatne zakonske mere.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet