OD BOLSONARA NI GLASA: Još uvek ne želi da prizna poraz na izborima, njegove pristalice počele da blokiraju puteve

Novosti online

31. 10. 2022. u 18:45

BRAZIL sa strepnjom iščekuje priznanje poraza predsednika Žaira Bolsonara, koji se još uvek nije oglasio nakon što je Luiz Injasio Lula da Silva proglasio pobedu na predsedničkim izborima.

ОД БОЛСОНАРА НИ ГЛАСА: Још увек не жели да призна пораз на изборима, његове присталице почеле да блокирају путеве

Foto: EPA

Pošto je izgubio izbore sa malom razlikom (50.9 odsto prema 49.1 odsto), odlazeći predsednik, koji napušta funkciju 1. januara, nije se oglašavao iz svoje zvanične rezidencije u Alvoradu, u Braziliji. Jutros je došao u palatu Planalto, u predsedničku kancelariju, bez ikakvih komentara.

To ćutanje, za koje je Lula rekao da ga brine, podsetilo je mnoge Brazilce da je Bolsonaro više puta pretio da neće priznati izborni rezultat ako izgubi. Takva atmosfera neizvesnosti odrazila se na i na berzi u Sao Paulu.

Takođe je zabrinjavajuće da su demonstranti, pristalice Bolsonara, od kojih su mnogi nosili simbole krajnje desnice, blokirali glavne puteve u najmanje jedanaest brazilskih država.

Barikade od zapaljenih guma i vozila postavljene su na glavnim putevima u Mato Grosu, na zapadu, saopštio je koncesionar Rota Oeste, koji upravlja autoputem u toj poljoprivrednoj državi koja je sklona Bolsonaru, ali i na putevima u Parani i Santa Katarini, takođe uporištima odlazećeg predsednika.

Blokiran je i autoput koji povezuje Rio de Žaneiro sa Sao Paulom, na jugoistoku, a nije poznato da li je blokada spontana ili organizovana od strane političke grupe.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)