MODERNIZOVAN LOVAC SU-57: Prvi let najmodernijeg ruskog avion prošao bez problema (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2022. u 16:09

UJEDINjENA korporacija za proizvodnju aviona (OAK) saopštila je da je na lovcu petog pokoljenja Su-57 modernizovana oprema i da je prvi let aviona održan bez problema.

МОДЕРНИЗОВАН ЛОВАЦ СУ-57: Први лет најмодернијег руског авион прошао без проблема (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

-Konstruktorski biro kompanije 'Suhoj', koja je deo korporacije OAK, radio je na modernizaciji aviona Su-57. Na aerodromu Gromov je 21. oktobra izveden prvi let modernizovanog aviona petog pokoljenja Su-57. Avionom je pilotirao iskusni pilot Sergej Bogdan. Let je trajao 56 minuta i tokom leta nije bilo nikakvih problema, rekli su u korporaciji.

U kompaniji OAK su pojasnili da je na avionu testiran celokupan kompleks opreme koja sada ima veće funkcije, to je sada inteligentna oprema koja pruža podršku posadi aviona i to uz primenu širokog spektra novih tipova naoružanja.

U korporaciji su dodali da je na avionu moguće ugraditi i motor drugog stepena.

Avion Su-57 (ranije PAK FA) je ruski lovac pete generacije namenjen uništavanju svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih ciljeva. Ima nadzvučnu krstareću brzinu, može da vrši manevre sa velikim preopterećenjima i opremljen naprednom elektronikom. Prvi put je poleteo 2010. godine.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024