UĆUTKAO GLASINE O VOJNOM PUČU: Si Điping se nakon višednevnog odsustva pojavio na televiziji

Tanjug

27. 09. 2022. u 18:12

KINESKI predsednik Si Đinping ponovo se danas pojavio na državnoj televiziji nakon višednevnog odsustva iz javnosti koje je izazvalo glasine o političkoj stabilnosti 69-godišnjeg kineskog lidera.

УЋУТКАО ГЛАСИНЕ О ВОЈНОМ ПУЧУ: Си Ђипинг се након вишедневног одсуства појавио на телевизији

Foto: Profimedia/Vikipedija

Si je na televiziji prikazan tokom posete izložbi pod nazivom "Čeličenje napretka u novu eru" na Pekinškom sajmu, prenosi AP.

U pratnji premijera Li Kećijanga i drugih visokih kineskih lidera, Si, koji je i šef vladajuće Komunističke partije i vrhovni komandant Narodnooslobodilačke armije, pogledao je neke prezentacije i prokomentarisao ekonomski napredak Kine u protekloj deceniji.

Poseta izložbi je bila prvo Sijevo pojavljivanje na televiziji otkako se prošlog vikenda vratio sa regionalnog samita u Uzbekistanu.

Prema kineskim propisima o pandemiji, on bi morao da ostane u karantinu nedelju dana nakon povratka (iz inostranstva).

AP podseća da kineski netransparentni sistem često podstiče plasiranje glasina o političkim sukobima ili pokušajima puča, uprkos stabilnoj prirodi autoritarne, centralizovane države koja se nemilosrdno obračunava sa svim neistomišljenicima.

Agencija navodi i da se Si smatra najmoćnijim kineskim liderom u poslednjih nekoliko decenija, da nema poznatih aktivnih političkih suparnika, te da je otklonio ustavna ograničenja što mu omogućava da vlada doživotno ukoliko to poželi.

BONUS VIDEO:

ISPRAĆAJ ŠINZA ABEA: Oko 700 zvaničnika na državnoj sahrani

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NOVINARKA IZ SIRIJE ZA NOVOSTI Amerika, Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć: Muka mi je od Zapada i svega što rade (FOTO)