NOSIO MAJICU SA NACISTIČKIM SIMBOLIMA I FANTOMKU: Detalji napada na školu u Rusiji - napadač imao dva prerađena pištolja (VIDEO)

Novosti online

26. 09. 2022. u 11:22

NAPADAČ na školu broj 88 u ruskom gradu Iževsku nosio je crnu majicu sa nacističkim simbolima i fantomku, kod sebe nije imao dokumenta, i njegov identitet se utvrđuje, piše u saopštenju Istražnog komiteta Ruske Federacije koji prenosi RIA Novosti.

НОСИО МАЈИЦУ СА НАЦИСТИЧКИМ СИМБОЛИМА И ФАНТОМКУ: Детаљи напада на школу у Русији - нападач имао два прерађена пиштоља (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija

U ponedeljak, 26. septembra, nepoznata osoba je otvorila vatru na školu broj 88 u Iževsku, a zatim izvršila samoubistvo. Prema poslednjim podacima, ubijeno je devet osoba: dva čuvara, dva nastavnika i pet učenika. Strahuje se da broj žrtava i dalje nije konačan.

Kako bi pomoglo svim nastradalima, Ministarstvo zdravlja Ruske Federacije poslalo je grupu specijalista u Iževsk, a vlasti Udmurtije, republike u kojoj se nalazi škola, razmatraju oblik pružanja podrške porodicama poginulih i povređenih.

- Napadač je izvršio samoubistvo. Nosio je crnu majicu sa nacističkim simbolima i fantomku. Kod sebe nije imao dokumenta, i u toku je utvrđivanje njegovog identiteta - saopštio je ruski Istražni komitet.

Na Telegramu su objavljene fotografije stvari koje su navodno pripadale napadaču. Na njima se vidi crna majica sa crvenom svastikom, pištolj, kao i okviri za oružje na kojima piše "mržnja".

Aleksandar Hištajn, predsednik komiteta Državne dume za informativnu politiku, napisao je na svom Telegram kanalu da je napadač bio naoružan sa dva gasna pištolja koji su prerađeni da ispaljuju bojevu municiju.

Motivi za napad još uvek nisu utvrđeni.

Škola broj 88 osnovana je 1994. godine. Ima 982 učenika i 80 nastavnika. Škola se otvara u osam ujutru.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO U AKCIJI - Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu