"NUKLEARNI RAT MOGUĆ": Procena američkog mornaričkog admirala Čarlsa Ričardsa o sukobu s Rusijom

D. D. S.

23. 09. 2022. u 12:53

Po prvi put od Hladnog rata, sukob nuklearnim oružjem "više nije teoretski", uveren je američki admiral Čarls Ričard, i tvrdi da je taj razarajući rat moguć. Mornarički admiral Ričard, komandant američke strateške komande, izjavio je da se po prvi put od kraja Hladnog rata SAD suočavaju sa mogućnošću nuklearnog rata sa protivnikom na istom nivou.

НУКЛЕАРНИ РАТ МОГУЋ: Процена америчког морнаричког адмирала Чарлса Ричардса о сукобу с Русијом

Foto: Profimedia

Govoreći na konferenciji koju je organizovalo Vazduhoplovstvo u Merilendu, Ričard je tvrdio da će SAD morati da se pripreme za brzu eskalaciju protiv mogućih protivnika, kao i da zaštite svoju domovinu:

- Svi mi u ovoj prostoriji ponovo razmišljanjamo o... direktnom oružanom sukobu sa protivnikom koji poseduje nuklearno oružje. To nismo morali da radimo više od 30 godina - zaključio je on, prema rezimeu njegovih komentara Pentagona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu