"PRESTANITE DA OPISUJETE SVET IZ PERSPEKTIVE KOLONIZATORA" Kineski diplomata ispravlja britanske medije (FOTO)

Novosti online

23. 09. 2022. u 09:34

PORTPAROL kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđen u utorak je ispravio stav zapadnih medija o tome da je Indija pretekla Ujedinjeno Kraljevstvo i postala peta najveća ekonomija na svetu.

ПРЕСТАНИТЕ ДА ОПИСУЈЕТЕ СВЕТ ИЗ ПЕРСПЕКТИВЕ КОЛОНИЗАТОРА Кинески дипломата исправља британске медије (ФОТО)

Foto: Epa

- Prestanite da opisujete svet iz perspektive kolonizatora - napisao je Liđen na Tviteru dok je delio „ispravljenu“ verziju tvita Blumberga u Velikoj Britaniji o skoku Indije na mesto pete najveće ekonomije na svetu.

Liđen je uneo neke izmene u tvit koji je objavio Blumberg UK.

- Indija je pretekla Veliku Britaniju i postala peta najveća svetska ekonomija. Indija je skočila ispred bivšeg kolonizatora u poslednja tri meseca 2021. i postala peta najveća ekonomija - navodi se u „ispravljenom“ tvitu.

- Britanija zaostaje iza Indije i postaje šesta najveća svetska ekonomija. Bivša britanska kolonija je skočila iznad Velike Britanije u poslednja tri meseca 2021. godine i postala peta najveća ekonomija - navodi se u tvitu na zvaničnom Tviter nalogu Blumberg UK.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na prvoj liniji fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)