KINA NA UDARU TAJFUNA: Evakuisano više od milion ljudi, zatvoreni aerodromi (VIDEO)

Novosti online

15. 09. 2022. u 09:25

JAKI vetrovi i obilne kiše pogodili su istočnu obalu Kine, a tajfun Muifa izazvao je preventivnu evakuaciju više od milion ljudi i otkazivanje letova u Šangaju. Ipak, vlasti, za sada, nisu objavile smrt, povrede ili veću materijalnu štetu, delom i zbog toga što su preduzete brojne preventivne mere.

КИНА НА УДАРУ ТАЈФУНА: Евакуисано више од милион људи, затворени аеродроми (ВИДЕО)

EPA

Muifa je najjači tajfun koji je pogodio Šangaj, najmnogoljudniji kineski grad sa 25 miliona stanovnika, od 1949. godine, objavila je državna televizija "CCTV".

Zbog rizika od poplave ili štete na domovima, preko 400.000 Šangajaca preventivno je evakuisano na bezbedno, kao i 1,26 miliona stanovnika susedne priobalne pokrajine Žejiang, navodi pomenuti TV kanal.

 

Kineski mediji objavili su snimke pripadnika šangajske policije u fluorescentnožutim uniformama kako ide od vrata do vrata u starim četvrtima, pomažući u evakuaciji stanovnika i njihovom smeštaju u sportske dvorane.

Uprava dva glavna gradska aerodroma, Pudong i Hongkiao, već je u sredu uveče najavila otkazivanje svih letova zbog približavanja tajfuna.


BONUS VIDEO: VETAR ODNEO KROV FIRME: Jako nevreme protutnjalo Kraljevom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!