RUSIJA DEMONSTRIRA SILU NA VOJNOJ VEŽBI "VOSTOK 2022": Pogledajte kako "Bastion" uništava "neprijatelja" na moru (VIDEO)

Novosti online

06. 09. 2022. u 11:23

Tokom strateških komandno-štabnih vežbi "Vostok-2022", posade obalskog raketnog sistema "Bastion" Tihookeanske flote Rusije koje se nalaze na danonoćnom borbenom dežurstvu na ostrvu Matua, izvele su prvi put raketnu paljbu na morski cilj, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

РУСИЈА ДЕМОНСТРИРА СИЛУ НА ВОЈНОЈ ВЕЖБИ ВОСТОК 2022: Погледајте како Бастион уништава непријатеља на мору (ВИДЕО)

Foto: Printskrin MO Rusije

Prema planu vežbi, „neprijateljski“ brod je pokušao da uđe u teritorijalne vode Ruske Federacije kako bi iskrcao trupe na jedno od ostrva Kurilskog grebena.

„Neprijatelj“ je bio blagovremeno otkriven uz pomoć radio-opreme.

 

Kada se približio „neprijateljski“ brod na kritičnu udaljenost, posade „Bastiona“ su lansirale protivbrodsku krstareću raketu „oniks“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je danas na ruski daleki istok, gde će prisustvovati vojnim vežbama u koje je uključeno nekoliko savezničkih zemalja, uključujući Kinu, izjavio je portparol Kremlja Dmitri Peskov.

Strateške vežbe „Vostok 2022“ održavaju se od 1. do 7. septembra na sedam poligona Istočnog vojnog okruga, a u njima učestvuje više od 50.000 ljudi, koristi se više od 5.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike, uključujući 140 letelica, 60 borbenih brodova, čamaca i drugih plovila.

 

Zajednička dejstva prate i operativne grupe za upravljanje, vojni kontingenti i posmatrači zemalja ODKB-a, ŠOS-a i drugih partnerskih zemalja, među kojima su Azerbejdžan, Alžir, Jermenija, Belorusija, Indija, Kazahstan, Kirgizija, Kina, Laos, Mongolija, Nikaragva, Sirija i Tadžikistan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri