DA LI JE NATALIJA VOVK BILA UCENJENA: Osumnjičena atentatorka menjala boju kose i tablice na kolima što upućuje na pomoć nekih službi

B. V.

25. 08. 2022. u 08:35

OSUMNjIČENU za ubistvo mlade moskovske novinarke Darje Dugine Nataliju Vovk mogle su uceniti ukrajinske policijske službe zbog problema koje je imala sa sinom Danilom, smatraju njeni rođaci.

ДА ЛИ ЈЕ НАТАЛИЈА ВОВК БИЛА УЦЕЊЕНА: Осумњичена атентаторка мењала боју косе и таблице на колима што упућује на помоћ неких служби

Aleksandar Dugin se oprašta od ubijene ćerke Darje, Foto AP

Danilo je mobilisan i nalazi se u ukrajinskoj vojsci. Natalijina sestra od strica Oksana Sošenko misli da je ona pratila Darju Duginu, ali da je neko drugi postavio na automobil eksploziv od koga je ona poginula.

Ruska policija takođe sumnja da je Natalija imala pomoćnike i sada za njima traga.

Natalijina majka tvrdi da nije znala gde joj se nalazi kćerka.

U Moskvi imaju dovoljno dokaza da je Natalija Vovk glavni akter u terorističkoj akciji likvidacije Darje Dugine, a jedan od dokaza je da je ona više puta menjala tablice na automobilu "mini kuper" kojim je stigla u Moskvu sa 12-godišnjom kćerkom Sofijom. Za svaki novi registarski broj je imala komplet dokumenata. To sve takođe potvrđuje da su se ukrajinske službe, najverovatnije uz pomoć britanskih, potrudile da sve bude maksimalno ubedljivo.

Uz to, kada je prešla granicu Rusije 23. jula bila je plavuša, a zatim je u Moskvi postala crnka.

Neko je morao pomoći Nataliji Vovk da iznajmi stan u istoj zgradi gde je u Ulici Vernadskog, u blizini metro stanice "Jugozapadna", već stanovala Darja Dugina. Na parkingu su njihovi automobili bili udaljeni svega desetak metara.

Ukrajinske vlasti negiraju da su bile umešane u ovaj atentat. U utorak je predsednik Zelenski posle "Krimske platforme" rekao novinarima da za ubistvo Darje Dugine Ukrajina ne snosi odgovornost, pošto ona nije bila građanka Ukrajine i ubistvo nije bilo u Ukrajini.

Portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova je kazala da je tvrdnja Zelenskog nova karika u lancu laži. Zaharova je objasnila da u Ukrajini postoji ekstremistički sajt "Mirotvorac" na čijem je spisku bila i Darja Dugina, uz čije je ime napisano - likvidirana.

Foto: Printscreen RIA Novosti

Propagandna mašina u Kijevu odmah je uključila u igru bivšeg ruskog poslanika iz Pravedne Rusije, Ilju Ponomarjova, koji kao politički emigrant živi u Ukrajini i kad domaćinima zatreba "pljuje" po Putinu i Rusiji. On je pred TV kamerama ispričao neuverljivu priču kako su atentat na mladu novinarku organizovali Putinovi protivnici u Rusiji. Naravno, za te tvrdnje nije dao nikakav argument, ali su zato te neosnovane priče odmah preuzeli zapadni mediji.

Ovih dana su se zapadni mediji takmičili u objavljivanju raznih gluposti kao što je tvrdnja kako je otac Darje Dugine Aleksandar "ideolog Kremlja" i "guru Putina". Naravno da su sve to budalaštine, jer Aleksandar Dugin čak nikada nije bio lično u društvu sa Putinom.

Dugin je ugledni moskovski filozof pravoslavne orijentacije i poznati geopolitičar, ali nije bio Putinov učitelj, a sve te izmišljotine imaju za cilj da kod neupućenih stvore utisak kako je u Rusiji počelo da raste nezadovoljstvo prema Putinu i njegovim istomišljenicima. Sociološka istraživanja pokazuju da je poverenje građana u Putina i dalje vrlo visoko, i kreće se oko 80 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!