KINESKI AVIONI LETE KA TAJVANU: Lovci u vazduhu, više od 50 letelica kruži oko ostrva

Tanjug

18. 08. 2022. u 15:19

ORUŽANE snage Tajvana registrovale su danas približavanje 51 aviona i šest ratnih brodova Narodne oslobodilačke armije Kine tom ostrvu, saopštilo je tajvansko odeljenje za odbranu.

КИНЕСКИ АВИОНИ ЛЕТЕ КА ТАЈВАНУ: Ловци у ваздуху, више од 50 летелица кружи око острва

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Od 17.00 po lokalnom vremenu, tajvanske oružane snage su zabeležile aktivnost 51 aviona i šest brodova u moru i vazdušnom prostoru u blizini Tajvana - navodi se u izveštaju, prenela je agencija RIA Novosti.

Napominje se da je 25 aviona prešlo "središnju liniju" Tajvanskog moreuza, uključujući 12 lovaca "Su-30", šest "J-16", četiri "J-10", jedan avion za elektronsko ratovanje "I-8" i dva bombardera tipa "H-6".

BONUS GALERIJA: Kineske oružane snage

BONUS VIDEO: UPOZORAVAJUĆI MANEVRI - Avioni i brodovi kineske vojske učestvuju u vežbama u blizini Tajvana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja