ŽIVEO SAKE: Japanska poreska služba traži načine da podstakne mlade da češće posežu sa čašicom

D. D. S.

18. 08. 2022. u 12:48

Japanska poreska služba pokrenula je konkurs, pozivajući građane da osmisle inovativne načine za oživljavanje pada prodaje alkohola, nadajući se da će podstaći mlade da češće posežu za čašicom i daju šansu vladinim prihodima. Nacionalna poreska agencija (NTA) nazvala je novu kampanju "Sake Viva!" po japanskom pirinčanom vinu, pozivajući sve između 20 i 39 godina da podnesu poslovne ideje za industriju alkohola u zemlji, koja zaostaje posle pandemije kovida 19 i opadanja potrošnje pića širom zemlje.

ЖИВЕО САКЕ: Јапанска пореска служба тражи начине да подстакне младе да чешће посежу са чашицом

Foto: Tanjug

Prema zvaničnom vladinom veb-sajtu, konkurs će trajati do 9. septembra, a pobednici će biti pozvani na ceremoniju dodele nagrada u Tokiju u novembru, uz podršku ulaganju u pobedničku ideju. Poreznici primećuju da su porezi na alkohol činili oko 3 odsto vladinih poreskih prihoda u 2011. godini, ali su pali na 2 procenta do 2020. godine, navodeći potrebu da se revitalizuje prodaja alkohola. Mladi odrasli u Japanu su značajno smanjili konzumaciju alkohola poslednjih decenija, pri čemu je prosečan unos odraslih godišnje pao sa 100 litara u 1995. godini na 75 litara u 2020. Iako je japansko ministarstvo zdravlja reklo da ne učestvuje u inicijativi, izrazilo je nadu da će poreska agencija podsticati samo "odgovarajuću količinu konzumiranja alkohola" i navelo je da ostaje u kontaktu sa poreskom službom po tom pitanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja