PRIPADNIK UKRAJINSKOG ODREDA "SS MEDVEDI": Prepoznao militanta iz "Azovstalja" u švedskom plaćeniku (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

16. 08. 2022. u 00:39

PRIPADNIK ukrajinske neonacističke grupe „SS Medvedi”, koji je učestvovao kao svedok u suđenju stranim plaćenicima, identifikovao je švedskog državljanina Matijasa Gustavsona kao militanta iz Azovstalja sa pozivnim znakom Mikola, javlja dopisnik RIA Novosti.

ПРИПАДНИК УКРАЈИНСКОГ ОДРЕДА СС МЕДВЕДИ: Препознао милитанта из Азовстаља у шведском плаћенику (ВИДЕО)

Foto printskrin RIA Novosti


Prema rečima pripadnika pokreta SS Medvedi, on je švedskog plaćenika video u specijalnoj zgradi u fabrici Azovstal pod nazivom Bastion. Postojao je internet i stranci su mogli da kontaktiraju svoje rođake u inostranstvu.

U ponedeljak je u Donjecku optuženo pet stranih plaćenika - švedski državljanin Matijas Gustavson, hrvatski državljanin Vekoslav Prebeg i Britanci Džon Harding, Endrju Hil i Dilan Hili. Saslušani su iskazi svedoka i materijali predmeta, ročište je trajalo više od šest sati. Optuženi su se izjasnili da nisu krivi i izrazili neslaganje sa tužilaštvom, sledeće ročište biće održano u oktobru.

Prema podacima koje je sredinom jula objavilo Ministarstvo odbrane Rusije, od 24. februara u Ukrajinu je stiglo više od 7.000 plaćenika iz više od 60 zemalja, od Evrope i Azije do Amerike i od Afrike do Australije. Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov rekao je da plaćenici koji su stigli u Ukrajinu nisu borci i da je „najbolja stvar koja ih čeka je dugogodišnji zatvor“.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života