"OVO JE ZEZANCIJA, BORE SE ZA KOSKE SA STOLA GOSPODARA": Beloruski general žestoko o mogućem napadu na Ukrajinu

Novosti online

12. 08. 2022. u 20:26

POMOĆNIK ministra odbrane Belorusije za ideološki rad general major Leonid Kasinski demantovao je izjave beloruske opozicije da se beloruska vojska sprema da učestvuje u ruskoj specijalnoj operaciji na teritoriji Ukrajine.

ОВО ЈЕ ЗЕЗАНЦИЈА, БОРЕ СЕ ЗА КОСКЕ СА СТОЛА ГОСПОДАРА: Белоруски генерал жестоко о могућем нападу на Украјину

Foto: Ministarstvo odbrane Belorusije/Profimedia/Ilustracija

- Ranije su tvrdili da su naše oružane snage već u Ukrajini. Sada svaki dan govore da ćemo biti tamo. Želim još jednom da podsetim na reči glavnokomandujućeg (Lukašenka): "Borićemo se, borićemo se i ginućemo na našoj zemlji" - rekao je Kasinski.

Pomoćnik ministra je napomenuo da resor prati izjave predstavnika beloruske opozicije.

- Pomno pratimo sve ove neverovatne verzije koje razni pseudo-stručnjaci vešto emituju: to su i napadi, i dejstva nekih partizana, i dignuti u vazduh lanseri S-400 i radari za gađanje. Pritom se svaki od ovih jadnih "stručnjaka" poziva na pouzdane podatke. Sve ovo posmatram sa ironijom, odmah je jasno iz samih podataka kakva im je i inteligencija. Ovo je zezancija gde se jedan sa drugim bore za koske sa stola svojih gospodara - rekao je on.

Kasinski je takođe ogorčen željom opozicije koja pobegla iz zemlje da "pokrene krvavi masakr u Belorusiji".

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je ranije više puta rekao da beloruski vojnici i vojna tehnika ne učestvuju u neprijateljstvima u Ukrajini, i da Ruska Federacija ima dovoljno vojnog osoblja za sprovođenje specijalne operacije.

On je u intervjuu AFP-u objasnio da je učešće Belorusije u specijalnoj vojnoj operaciji ograničeno činjenicom da je ta zemlja "blokirala zapad i jugozapad Belorusije kako Rusija ne bi bila zabodena nožem u leđa".

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Pomoćnik ministra odbrane Belorusije za međunarodnu vojnu saradnju, načelnik Odeljenja za međunarodnu vojnu saradnju ministarstva Valerij Revenko rekao je da Minsk podržava akcije Rusije kao svog strateškog saveznika.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: HELIKOPTERI Mi-28 NA ZADATKU - Pogledajte snimke iz akcije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna