GDE SE NALAZI NENSI PELOSI: Samo tri osobe imaju saznanja o tome

Tanjug

02. 08. 2022. u 08:28

DOK je Tajvan srdačno očekuje, kineski amabasador u Ujedinjenim nacijama Džang Jun izjavio je da bi poseta predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu potkopala veze između Kine i SAD.

ГДЕ СЕ НАЛАЗИ НЕНСИ ПЕЛОСИ: Само три особе имају сазнања о томе

Nensi Pelosi, Foto AP

Tajvanski premijer Su Ceng-čang izjavio je danas da Tajvan srdačno dočekuje goste iz inostranstva, uoči moguće posete predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.

On je novinarima, upitan za potencijalnu posetu Pelosi, rekao da će Tajvan napraviti "najprikladnije aranžmane" za takve goste i poštovati njihove planove, prenosi Rojters.

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane Tajvana pojačalo je nivo borbene gotovosti od danas do četvrtka po podne, uoči moguće posete Pelosi, javlja zvanična novinska agencija Tajvana, pozivajući se na neimenovane izvora.

Pelosi je danas stigla u Maleziju, u okviru azijske turneje, a kako prenosi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore, danas bi trebalo da doputuje na Tajvan.

Poseta Pelosi bi potkopala veze između Kine i SAD

Kineski ambasador u Ujedinjenim nacijama Džang Jun izjavio je da bi poseta predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu potkopala veze između Kine i SAD.

Džang je, takođe, rekao na brifingu da bi takva poseta Pelosi bila provokativna i da se ne može porediti sa poslednjim putem kada je predsednik Predstavničkog doma SAD posetio to ostrvo, preneo je Rojters.

Pelosi bi trebalo da poseti Tajvan danas, izjavile su tri osobe koje imaju saznanja o tome, a Kina je upozorila da njena vojska nikada neće sedeti skrštenih ruku ako ona poseti ostrvo na koje prava polaže Peking, dodaje Rojters.

BONUS VIDEO:

POMRAČENjE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama