BLUMBERG UPOZORAVA DA NEMAČKOJ OTKUCAVA SAT: Berlin ima malo vremena da spreči nestašice gasa

Novosti onlajn/R. V.

01. 08. 2022. u 13:40

NEMAČKOJ je ostalo tri meseca da spreči katastrofu koja bi mogla da nastane zbog nestašice prirodnog gasa u zimskom periodu, piše Blumberg, prenose RIA Novosti.

БЛУМБЕРГ УПОЗОРАВА ДА НЕМАЧКОЈ ОТКУЦАВА САТ: Берлин има мало времена да спречи несташице гаса

Foto: Tanjug/AP Photo

- Uprkos činjenici da je sada vrhunac leta, Berlin ima malo vremena da spreči nestašice - navodi se u publikaciji.

Foto: Printskrin/www.bloomberg.com

Prema mišljenju autora članka, upravo je neodlučna politika nemačkog kancelara Olafa Šolca i njegova sporost u smanjenju zavisnosti od ruskih energenata dovela do tako žalosne situacije.

- Sada su gradovi prinuđeni da uvedu ograničenja... Predsednička palata u Berlinu više ne svetli noću, grad Hanover je isključio toplu vodu u tuševima u bazenima i teretanama, a opštine širom zemlje pripremaju skloništa sa grejačima da zaštite ljude od hladnoće. A to je tek početak krize koja će zahvatiti Evropu.

Istovremeno, kako se navodi u publikaciji, napori Bundestaga da obezbedi alternativno snabdevanje energijom propadaju.

- Zemlja ne može da računa ni na Francusku, čiji neispravni nuklearni reaktori, naprotiv, prete da pogoršaju krizu - naglasili su autori članka.

Posmatrači su takođe upozorili na pretnju socijalnih nemira u slučaju nestašice struje.

Prema podacima Kelnskog instituta za ekonomska istraživanja, koji se poziva na publikaciju, otprilike svaki četvrti Nemac je zapao u energetsko siromaštvo, što znači da rastuće cene energenata utiču na sposobnost stanovnika da pokriju druge troškove.

Štaviše, u materijalu se navodi da bi nedostatak prirodnog gasa mogao da natera Vladu da uvede vanredno stanje.

- U ovom slučaju, država će preuzeti kontrolu nad distribucijom goriva - precizira izdanje.

Osim toga, autori članka su upozorili da će zahlađenje u Evropi i Aziji naterati energetske kompanije da se bore za već ograničene zalihe tečnog prirodnog gasa.

BONUS VIDEO:

UŽAS U KOLONIJI JELENOVSKI: Ukrajinci gađali zatvor i pobili svoje pripadnike koje su zarobili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi