BUKNULI POŽARI NA HALKIDIKIJU: U toku akcija vatrogasaca na tri lokacije (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

25. 07. 2022. u 10:32

NA području Halkidikija vatrogasci se bore sa požarima na tri lokacije.

БУКНУЛИ ПОЖАРИ НА ХАЛКИДИКИЈУ: У току акција ватрогасаца на три локације (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter

Požar je buknuo oko 8 časova u oblasti Karvounas, u Neos Marmarasu na Sitoniji.

Kako javljaju grčki mediji, na lice mesta stiglo je šest vatrogasnih vozila, a u ovom trenutku vatra ne ugrožava objekte.

Požar je posle 9 časova izbio i na šumskom području u regionu Furke na prvom prstu. Tamo se više od 20 vatrogasaca bori sa vatrenom stihijom. U ovom trenutku nema opasnosti po kuće, ali se požar opasno približava objektima.

Grčki mediji javljaju da je gotovo istovremeno buknuo požar u ruralnom delu oblasti Zaipi na Kasandri. U ovom trenutku na licu mesta je oko 15 vatrogasaca.

Šumski požari na severu, jugu i istoku Grčke

Žestoki šumski požari su u nedelju zahvatili sever, jug i istok Grčke za vreme toplotnog talasa.

Stotine stanovnika i turista evakuisano je sa istočne egejske obale ostrva Lezbos nakon što su šumski požari, koji su izbili juče, uništili kuće i ugrozili sela.

Grčka je trenutno zahvaćena toplotnim talasom sa temperaturom od 42 stepena, koja se očekuje u nekim regionima. Predviđa se da će ekstremno vreme trajati 10 dana, što izaziva strah od drugih požara.

Na severu zemlje, vatrogasci i volonteri se bore četvrti dan zaredom sa žestokim požarom u Nacionalnom parku Dadija, zaštićenom rezervatu prirode, poznatom po koloniji lešinara.

Zbog požara je evakuisano selo Dadija u subotu uveče, dok su stanovnici Krisokelarija na Peloponezu morali da beže od požara u blizini Koronija.

Ekstremni vremenski događaji, kao što su šumski požari i toplotni talasi, postaju sve češći i intenzivniji zbog klimatskih promena.

Stručnjaci su upozorili da će ovi trendovi nastaviti da se pogoršavaju ukoliko ljudi i vlade širom sveta ne naprave značajna smanjenja emisija gasova staklene bašte.

BONUS VIDEO: 

VATRENA STIHIJA OSTAVILA PUSTOŠ: Posledice šumskih požara u blizini Atine

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu