NEMAČKA MODERNIZAUJE STARE LEOPARDE I MARDERE: Da budu spremni za razmenu oružja unutar NATO i Ukrajine

P. Z. S. / ria.ru

14. 07. 2022. u 18:11

NEMAČKI odbrambeni koncern Rajnmetal unapređuje 30 oklopnih pešadijskih vozila tipa Marder (IFV-BVP) kako bi ih pripremio za prodaju u okviru šeme kružne razmene oružja za podršku Ukrajini, prenosi DPA, pozivajući se na predstavnika kompanije.

НЕМАЧКА МОДЕРНИЗАУЈЕ СТАРЕ ЛЕОПАРДЕ И МАРДЕРЕ: Да буду спремни за размену оружја унутар НАТО и Украјине

Foto: Jutjub/Militär- und Landtechnik Klaus Schröder


Prema rečima portparola, firma je "uzela" 30 borbenih vozila pešadije da ih pripremi za prodaju. Sve u svemu, kompanija može "relativno lako da popravi 100 jedinica" ovog tipa, dodao je on.

Agencija podseća da je u proleće koncern predložio vladi da se pripremi za prodaju BVP Marder, koji je Bundesver uklonio iz upotrebe, ali vlada još nije donela konačnu odluku. Pretpostavlja se da će mašine biti prebačene zainteresovanim zemljama, koje će zauzvrat snabdevati Ukrajinu sopstvenim oružjem. Kako navodi agencija, reč je o borbenim vozilima pešadije proizvedenim 1970-1980.

Koncern je takođe spreman da na sličan način pripremi za prodaju 88 tenkova Leopard.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova RF saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom