PUTINOV PLAN UŽASNUO KIJEV: Bivši obaveštajac otkriva šta smera ruska armija

Novosti online

14. 07. 2022. u 07:00

ORUŽANE snage RF planiraju da potpuno eliminišu Oružane snage Ukrajine i liše Ukrajinu vojske, smatra bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi.

ПУТИНОВ ПЛАН УЖАСНУО КИЈЕВ: Бивши обавештајац открива шта смера руска армија

Foto: EPA

Prema njegovim rečima, Kijev je konačno shvatio da Rusija neće preuzeti kontrolu nad celom ukrajinskom teritorijom.

- Glavni cilj Oružanih snaga RF je demilitarizacija Ukrajine, što će je ostaviti bez vojske. Takvi planovi su užasnuli Kijev, jer to znači da će ruske trupe biti prinuđene da unište ili zarobe svakog ko je spreman da uzme oružje i suprotstavi se Rusiji - kazao je on.

Foto: Printskrin

Kedmi je skrenuo pažnju na činjenicu da Rusija koristi minimalan broj vojnika, koji očigledno nije dovoljan da preuzme punu kontrolu nad čitavom teritorijom Ukrajine.

Ima li Vladimir Putin tajno oružje?

Ruski predsednik Vladimir Putin uspeo je da pronađe tajno oružje koje će mu pomoći da pobedi zapadni svet, izjavio je američki analitičar Volter Rasel Mid.

On je napomenuo da je Putin uspeo da pronađe tri ranjivosti Zapada. Prvo, zapadne zemlje, prema ekspertu, propovedaju ekonomski protekcionizam, koji od njih odbija države u razvoju. Drugo, vrednosti stranih lidera, kao što je LGBT propaganda, ne podržavaju milijarde ljudi širom sveta.

Osim toga, Mid je istakao da među zapadnim političarima nema jedinstva po mnogim pitanjima. Stoga ruski lider pokušava da izvrši pritisak na njihovu moralnu i političku konfuziju.

- Klađenje na zapadnjačku dekadenciju više se nego isplatilo više od jedne decenije - primetio je analitičar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN: Tri drona primećena u Isfahanu, aktiviran i PVO (VIDEO)