KAKO JE LOPTA SPASILA IVANU ŽIVOT: Neverovatna priča muškarca koji je preživeo 18 sati na pučini (FOTO/VIDEO)

Novosti online

11. 07. 2022. u 22:25

NEVEROVATNA priča stiže nam iz Grčke.

КАКО ЈЕ ЛОПТА СПАСИЛА ИВАНУ ЖИВОТ: Невероватна прича мушкарца који је преживео 18 сати на пучини (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Twitter printscreen/MTsigkaris

Naime, tri muškarca iz Severne Makedonije nestala su u moru. Dvojica su spasena, dok se za trećim i dalje traga.

Posebno je impresivna priča o Ivanu koji je izdržao čak 18 sati u moru. Naime, on je uspeo da zadrži loptu na površini vode i tako se odmarao od plivanja i sačuvao snagu koja mu je bila preko potrebna.

Još zanimljiviji detalj u priči o lopti je da je ona pre nekoliko dana nestala sa plaže Evgati na grčkom ostrvu Lemnos. Prema informacijama grčkog portala "Voria", dvoje male dece, 6-godišnji Tanos i 11-godišnji Trifon iz Soluna su je izgubili dok su bili na letovanju sa roditeljima. Na plaži su uživali u igri, ali je morska struja u jednom trenutku odvukla loptu.

Njihova majka je videla fotografiju Ivana sa loptom i shvatila da je u pitanju ista ona koju su njena deca izgubila. Ova porodica nije mogla ni da sanja da će njihova mala nesreća doneti spas čoveku koji je preživeo nemoguće.

Kako je ispričao Ivan, iako je lopta bila polunaduvana, uspela je da mu pomogne da ostane živ.

Potraga za trećim mladićem u toku

Spasioci u Grčkoj rano jutros nastavili su potragu za mladićem iz Severne Makedonije, koji je nestao u moru kod Halkidikija. Prethodno su iz vode izvučena dva njegova drugara.

Drama je počela u subotu kada su trojica prijatelja nakon žurke odlučila da uđu u vodu na opasnom delu obale u trenutku kada su struje bile veoma jake.

Spasioci ne odustaju od potrage za 28-godišnjim državljaninom Severne Makedonije, ali lokalci polako gube nadu jer su čuli da je u pitanju mladić koji nije dobar plivač, i već predugo je u vodi.

Gradonačelnika Kasandre Anastasija Halkija rekla je da je Ivan preživeo pukom srećom.

- On je prebačen u bolnicu. Dehidrirao je, ali je u dobrom stanju, a samo je činjenica da je dobar plivač spasla njegov život. Naravno, i lopta za koju se držao odigrala je veliku ulogu. Zahvaljujući toj lopti je ostao na površini. Isto tako, bio je miran, nije se opirao struji i pustio je da ga ona nosi na pučinu - rekla je gradonačelnica.

BONUS VIDEO - NESVAKIDAŠNjA VERIDBA KOD RAJSKOG OSTRVA: David je zaprosio Milicu u dubinama Crvenog mora

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024