KIJEV GURA PEŠADIJU POD RUSKI KARTEČ: Poslednji izveštaj sa fronta - Ofanziva na Donbas ne posustaje (MAPA)

P. z. s. / rybar

09. 07. 2022. u 00:16

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Žestoke borbe vode se u Donbasu.

КИЈЕВ ГУРА ПЕШАДИЈУ ПОД РУСКИ КАРТЕЧ: Последњи извештај са фронта - Офанзива на Донбас не посустаје (МАПА)

Foto printskirn telegram vysokygovorit

Ukrajinske snage pokušavaju da zaustave ruski prodor, posebno kod Slavjanska i Bahmuta, bacajući u vatru sve više pešadije. Na ove pokušaje Kijeva ruska komanda odgovara moćnim artiljerijskim baražom.

Na telegram kanalu rybar dat je rezime svih dešavanja na zapadnom frontu.


*Bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine dva puta su ulazile u vazdušni prostor Brjanske oblasti: bespilotna letelica je pucala na benzinsku pumpu u selu Novi Jurkoviči u Klimovskom okrugu, kasnije su proradili sistemi PVO u blizini grada Karačeva.

U regionu Kursk ukrajinske formacije su napale položaje graničara. Bespilotna letelica je bacila eksploziv na mesto razmeštanja vojnog osoblja u selu Krupec, okrug Rilski.

Oružane snage RF gađale su neprijateljske ciljeve u pograničnom selu Mihalčina Sloboda, kao i Šaliginskom i Belopoljskom okrugu Sumske oblasti.

Ilustracija rybar



*Na severu Harkovske oblasti, Oružane snage Ukrajine drže liniju Udi-Prudjanka-Ruski Tiški-Verhnji Saltov. Ruske trupe sprovode vatreno suzbijanje položaja Oružanih snaga Ukrajine duž cele linije dodira.

*U Donbasu ukrajinske formacije se pripremaju za dalju ofanzivu savezničkih snaga u pravcu Bahmuta.

-Na jugu Lisičanska završava se čišćenje poslednjih centara otpora Oružanih snaga Ukrajine.

-U severskom pravcu, savezničke snage napreduju na neprijatelja sa strane Spornog. Ukrajinska komanda je zauzvrat prebacila dodatne jedinice 10. gardijske streljačke brigade u Ivano-Darjevku kako bi sprečila prodor u odbranu na ovom području.
-Taktička grupa „Čarli“ Oružanih snaga Ukrajine nastavlja sa jačanjem odbrambenih linija na liniji Pokrovskoje – Soledar – Jakovlevka – Belogorovka.
-Oružane snage RF intenzivno granatiraju položaje Oružanih snaga Ukrajine u okolini Grigorovke.
-Ukrajinska artiljerija neprekidno granatira Klinovoe kako bi sprečila ruske oružane snage da napreduju ka Zajcevu i Veseloj Dolini.
-Oružane snage Ukrajine nastavljaju sa udarima na aglomeraciju Donjeck i druga naselja u DNR: ujutru je pogođeno skladište u Šahtersku. U artiljerijskom napadu na Gorlovku povređeno je najmanje 10 civila, među kojima i deca.

*U regionu Zaporožja, stranke se vode u artiljerijskim duelima koji su postali redovni. Na ovom sektoru fronta se ne preduzimaju značajnije akcije.

*U pravcu Krivog Roga se odvijaju epizodne borbe na liniji Lozovoe-Zarečnoe.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)