VREME JE ZA OKONČANJE RATA PROTIV RUSKIH NOVINARA Lavrov: Zapad otišao predaleko, izgubiće obraz

Novosti onlajn

04. 07. 2022. u 16:43

MOSKVA je zainteresovana za okončanje „rata protiv novinara“, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ОКОНЧАЊЕ РАТА ПРОТИВ РУСКИХ НОВИНАРА Лавров: Запад отишао предалеко, изгубиће образ

Foto: TASS Host Photo Agency Pool via AP

On je dodao da je Zapad otišao predaleko sa svojim nedelima i da ne može da stane, a da ne izgubi obraz.

On je dodao da je Zapad otišao predaleko sa svojim nedelima i da ne može da stane, a da ne izgubi obraz.

Prema njegovim rečima, „maltretiranje“ ruskih novinara u inostranstvu počelo je odavno i poprimilo takve razmere da je „postalo nepodnošljivo“.

- Iskreno smo upozorili da ćemo recipročno odgovoriti na najgrublje kršenje obaveza koje je Zapad preuzeo... Nismo mi počeli ovaj rat protiv novinara, već smo zainteresovani za njegovo okončavanje. Ali, ne vidim kako Zapad može da okonča svoja nedela, jer je otišao predaleko i sada ne može da stane, a da ne izgubi obraz - objasnio je Lavrov na konferenciji za medije nakon sastanka sa venecuelanskim kolegom.

Situacija sa ruskim medijima na Zapadu poslednjih godina je sve teža. U novembru 2016. godine, Evropski parlament usvojio je rezoluciju u kojoj se navodi potreba da se suprotstavi ruskim medijima, pri čemu su kao glavne pretnje nazvani „Sputnjik“ i „RT“.

Brojni zapadni političari, uključujući američke senatore i kongresmene, kao i francuskog predsednika, optuživali su „Sputnjik“ i „RT“ za umešanost u izbore u SAD i Francuskoj, iako bez dokaza. Ruski zvaničnici su takve optužbe nazvali neosnovanima.
Nakon pokretanja specijalne operacije Rusije u Ukrajini, protiv Moskve su uvedene brojne sankcije, uključujući blokadu medija, posebno agencija „Sputnjik“ i TV kanala „RT“.
Početkom marta je Evropska unija zabranila emitovanje televizije „Raša tudej“ i rad agencije „Sputnjik“ na teritoriji EU.

BONUS VIDEO:

"URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!