LUKAŠENKO TVRDI DA JE UKRAJINA NAPALA BELORUSIJU: Panciri osujetili udare Kijeva?

Tanjug

02. 07. 2022. u 19:14

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pre nekoliko dana ukrajinska vojska pokušala da izvrši udar na vojne objekte na teritoriji Belorusije, ali da su sve rakete presretnute.

ЛУКАШЕНКО ТВРДИ ДА ЈЕ УКРАЈИНА НАПАЛА БЕЛОРУСИЈУ: Панцири осујетили ударе Кијева?

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Provociraju nas. Moram da kažem: pre tri dana, nešto više, pokušali su da udare na vojne ciljeve na teritoriji Belorusije sa teritorije Ukrajine - rekao je Lukašenko na svečanom sastanku uoči Dana nezavisnosti Belorusije, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, kompleksi Pancir su, međutim, uspeli da presretnu sve rakete koje su ispalile Oružane snage Ukrajine.

Takođe je upozorio da ako se protivnici Minska samo usude da izvedu udar „kako planiraju, na Gomelj, na jugu, na rafineriju nafte Mozirski, aerodrom u Lunincu ili Brestu, odgovor će biti momentalan, u sekundi“.

- Da odgovorimo imamo čime i to ne samo onim o čemu sam razgovarao sa predsednikom Rusije. Odavno sam se za to spremao. Setite se, govorio sam o proizvodnji raketa, ‘Polonezi’, u potpunosti ste na udaru tih raketa. Neću voditi računa ko je u kancelarijama, ko u dvorcima. Odgovorićemo žestoko i odlučno - upozorio je on.

Ukrajinska strana se još nije oglasila o ovim tvrdnjama.

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna