BRITANCI O BORBAMA ZA LISIČANSK: Ukrajincima odbrojani dani, nemaju snage da se odupru ruskom "čekiću"

P. Z. S. / RVvoenkor

30. 06. 2022. u 18:21

MILITANTI VSU-a izveštavaju da su "istupili" u Severodonetsk-u i da nemaju mogućnosti da brane Lisičansk jer se nalaze pod stalnim udarcima “ruskog vojnog čekića".

БРИТАНЦИ О БОРБАМА ЗА ЛИСИЧАНСК: Украјинцима одбројани дани, немају снаге да се одупру руском чекићу

Foto EPA


-Videli smo kako su se iscrpljene ukrajinske trupe povukle, menjajući položaje.

Nema sumnje da je pitanje pada grada pitanje nekoliko dana, ubrzo će ruske trupe moći da ga okruže, odsekuju i preuzmu kontrolu ", rekao je Specijalni dopisnik Skaj njuza Alek Kroford.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽIVOT ENCA FERARIJA: Iz svile u siromaštvo do svetske slave