ODGOVORIĆEMO ISTOM MEROM Putin: Tenzije Moskve sa Stokholmom i Helsinkijem se ne mogu umanjiti

Tanjug

30. 06. 2022. u 08:38

UKOLIKO NATO uspostavi svoju infrastrukturu u Finskoj i Švedskoj, nakon što se te dve države priključe Severnoatlantskom savezu koji predvode SAD, Rusija će odgovoriti istom merom, poručio je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

ОДГОВОРИЋЕМО ИСТОМ МЕРОМ Путин: Тензије Москве са Стокхолмом и Хелсинкијем се не могу умањити

FOTO: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

On je rekao da se ne mogu isključiti buduće tenzije u odnosima Moskve sa zvaničnim Helsinkijem i Stokholmom zbog ulaska u NATO.

Objasnio je da Rusija "nema iste probleme sa Švedskom i Finskom kao sa Ukrajinom" i da ne postoji ništa što bi moglo da brine Moskvu u pogledu članstva te dve skandinavske zemlje u NATO-u.

- Samo moramo jasno da kažemo da ranije nije bilo pretnje, ali u slučaju raspoređivanja vojnog kontingenta i infrastrukture, moraćemo da odgovorimo recipročno i stvorimo iste pretnje teritorijama sa kojih se nama preti - poručio je ruski predsednik, prenosi RIA Novosti.

On je kazao da je "lažna" teza da je nastojanje Rusije da odgurne snage NATO-a od svojih granica sprečavajući Kijev da uđe u Alijansu dovelo do suprotnog.

- Za nas članstvo Finske i Švedske u NATO-u uopšte nije isto što i članstvo Ukrajine, to su potpuno različite stvari. Oni to odlično razumeju. Ne. Ovo je sasvim druga stvar - rekao je Putin.

Komentar ruskog predsednika usledio je dan nakon što je Turska posle potpisivanja sporazuma u Madridu sa dve nordijske zemlje o uzajamnoj zaštiti interesa ukinula veto na prijem Finske i Švedske u NATO.

 

BONUS VIDEO:

ČETIRI MESECA PAKLA U "AZOTU": Pogledajte kako je protekla evakuacija civila iz fabrike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)