VANGEROVCI NAPREDUJU KA BAHAMUTU: Zauzeto Privolje, zatvara se kotao oko Lisičanska, proboj na severu od Harkova (MAPA)

P. Z. S. / telegram rybar

30. 06. 2022. u 00:33 >> 03:42

RUSIJA je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

ВАНГЕРОВЦИ НАПРЕДУЈУ КА БАХАМУТУ: Заузето Привоље, затвара се котао око Лисичанска, пробој на северу од Харкова (МАПА)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Na Telegram kanalu rybar dat je rezime dejstava ruskih i ukrajinskih snaga na zapadnom frontu.


*Oružane snage RF napale su položaje Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti.

*Na severu Harkovske oblasti ruske trupe su oslobodile Dementjevku i napreduju na Udi, Prudjanku i Pitomnik.

Mapa telegram rybar


*U Donbasu savezničke snage nastavljaju da napreduju.

-Pod Severodonjeckom je završeno čišćenje Borovskog i aerodroma.

- „Kotao“ oko Lisičanska se zatvara: reka Severski Donec je potisnuta sa severozapada i naselje Privolje je zauzeto. Na jugu se nastavljaju borbe u fabrici RTI i u selu Bela Gora. Selo Stekolni je zauzeto sa zapada. U Rafineriji nafte Lisičansk uspostavljena je kontrola: do fizičkog zatvaranja „kotla“ ostala su četiri kilometra. Oružane snage Ukrajine polaze jedinim preostalim putem kroz Belogorovku - to je razlog gubitka Privolja.

- Borbe se nastavljaju kod Bahmuta: uprkos žestokom otporu brojčano nadjačanih snaga Oružanih snaga Ukrajine, jedinice Vagnerovog PMC uspele su da napreduju u stambenoj oblasti Klinovoje. Oružane snage Ukrajine i dalje drže Kodemu, Semigorje, Novoluganskoe i teritoriju TE Uglegorsk.

Foto printskrin tvzvezda.ru

- Usled granatiranja Oružanih snaga Donjecka, Makejevke i Jasinovate uništene su stambene zgrade, ima mrtvih i ranjenih.


*Na mostu preko reke Jančekrak u Zaporoškoj oblasti izvršena je razmena zarobljenika između Oružanih snaga Ukrajine i savezničkih snaga. Među ratnim zarobljenicima, na ukrajinsku stranu vraćeni su militanti iz puka Azov: razmenjeni su, između ostalog, za ruske pilote.

*Oružane snage RF nastavljaju sa udarima na ukrajinsku vojnu infrastrukturu u Dnjepropetrovskoj oblasti: pogođeni su brojni objekti u Dnjepropetrovsku i Sinelnikovu.

*Nastavlja se intenzivna razmena artiljerijskih udara na pravcu Krivog Roga.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BRISEL SE IGRA VATROM: Orban - Zapad na korak od slanja vojnika u Ukrajinu