OLAF ŠOLC: Nema povratka na staro, promene u međunarodnim odnosima su dugoročne

Tanjug

27. 06. 2022. u 19:31

Nemački kancelar Olaf Šolc poručio je danas sa samita Grupe sedam najbogatijih demokratija (G7) da neće biti povratka u vreme pre napada Rusije na Ukrajinu koji je doveo do dugoročnih promena u međunarodnim odnosima.

ОЛАФ ШОЛЦ: Нема повратка на старо, промене у међународним односима су дугорочне

Foto: Profimedia

- Kada se situacija promeni, moramo i mi da se promenimo, ukazao je Šolc u izjavi jednoj nemačkoj televiziji na kraju drugog dana samita G7 koji se održava u Bavarskim Alpima, prenosi Rojters.

Šolc, koji je domaćin ovogodišnjeg skupa, rekao je da su lideri G7 danas vodili konstruktivne razgovore sa predstavnicima gostujućih zemalja - Indije, Indonezije, Senegala, Južne Afrike i Argentine - koje je nazvao "demokratijama budućnosti".

- Dobro je, važno i neophodno da razgovaramo jedni sa drugima. Slušanjem se uspostavlja međusobno razumevanje i tako se olakšava naš posao, rekao je on.

Govoreći nedavno u Bundestagu, Šolc je otkrio da su nemačke samohodne haubice već isporučene Kijevu, te da ukrajinske trupe trenutno prolaze obuku za korišćenje samohodnih protivavionskih topova „Gepard" i da će početi da se upoznavaju sa američkim višecevnim raketnim lanserom M270 i sistemom PVO nemačke proizvodnje IRIS-T.

Sve ove sisteme naoružanja Ukrajini će isporučiti Nemačka.

BONUS VIDEO: DEJSTVO RAKETNOG SISTEMA "URAGAN": Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

PLEMIĆKO POREKLO Ovo je pravo prezime Irfana Mensura - moćan razlog zašto ga je promenio: Roditeljima nije smetalo