MASIVNI RUSKI NAPAD NA ZAPAD UKRAJINE Oglasio se general Konašenkov, otkrio šta su bile mete

Novosti online

26. 06. 2022. u 13:11

VAZDUŠNO-kosmičke snage Rusije napale su centre za obuku ukrajinskih trupa u oblastima Černigova, Žitomira i Lavova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

МАСИВНИ РУСКИ НАПАД НА ЗАПАД УКРАЈИНЕ Огласио се генерал Конашенков, открио шта су биле мете

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/Minoboronы Rossii

- Visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i rakete „Kalibar“ nanele su masovni udar na teritoriju 169. centra za obuku kopnenih snaga u blizini sela Desna u Černigovskoj oblasti, 199. centra za obuku desantno-desantnih trupa u Rejon Teterevka Žitomirske oblasti, kao i 184. centar za obuku Oružanih snaga Ukrajine u Staričkom okrugu Lavovske oblasti - saopštilo je ministarstvo.

Oni su saopštili da su usled napada 65. i 66. motorizovana pešadijska brigada i 46. aeromobilna brigada iz strateške rezerve ukrajinskih trupa, koje su završavale obuku na poligonima, potpuno izgubile borbenu sposobnost.

Time je ruska vojska poremetila prebacivanje ovih formacija u zonu borbenih dejstava.

Takođe, ruska avijacija i artiljerija uništili su za jedan dan više od 720 ukrajinskih nacionalista, a u okviru kontrabaterijske borbe - 10 vodova MLRS, saopštilo je u nedelju rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska avijacija i artiljerija uništili su za dan četiri ukrajinska skladišta municije u LNR, dva komandna mesta u Mikolajevskoj oblasti, kao i neprijateljsku artiljeriju i minobacače u više od 60 okruga, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rusija od 24. februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini. Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Ministarstvo odbrane saopštilo je da Moskva traži oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu