JAROSLAV KAČINJSKI PODNEO OSTAVKU: Lider vladajuće poljske stranke napušta Vladu, evo šta je razlog

Tanjug

21. 06. 2022. u 08:53

LIDER poljske vladajuće partije Pravo i pravda (PiS) i zamenik premijera Jaroslav Kačinjski podneo je ostavku na funkciju u vladi, prenosi Rojters.

ЈАРОСЛАВ КАЧИЊСКИ ПОДНЕО ОСТАВКУ: Лидер владајуће пољске странке напушта Владу, ево шта је разлог

Foto: Shutterstock

- Ja u ovom trenutku nisam u vladi... Već sam podneo ostavku premijeru i ona je odobrena. Koliko znam, potpisao je i predsednik - saopštio je Kačinjski prema izveštaju poljske novinske agencije PAP.

Kačinjski, koji je vršio funkciju načelnika kancelarije za nacionalnu bezbednost, naveo je da će ga zameniti ministar odbrane Mariuš Blaščak.

Lider poljske vladajuće partije je ranije signalizirao da želi da podnese ostavku na funkcije u vladi, kako bi se usredsredio na stranačke pripreme za parlamentarne izbore sledeće godine, navodi Rojters.

Jaroslav Aleksander Kačinjski (1949) je poljski političar i predsednik vlade od 2006. godine do 2007. godine. Po zanimanju je advokat. Na mestu premijera je nasledio Kazimježa Marćinkjeviča, a njega je nasledio Donald Tusk.

Njegov brat blizanac Leh Kačinjski je bio predsednik republike od 2005. godine do tragične pogibije 2010. godine.

Jaroslav je izbegao pogibiju sa bratom, u poslednjem momentu je odlučio da ostane u Varšavi uz bolesnu majku.

BONUS VIDEO: RUSKI BM-30 U AKCIJI - Pogledajte dejstvo teškog višecevnog bacača raketa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni