UBIĆE SE AKO BUDE IZRUČEN SAD: Zastrašujuće reči supruge DŽulijana Asanža!

Novosti online

17. 06. 2022. u 22:50

SUPRUGA Džulijana Asanža danas je otkrila da je njen muž obećao da će se ubiti ako bude izručen SAD, pošto je Priti Patel potpisala nalog da ga pošalje u Virdžiniju da se suoči sa optužbama za špijunažu i potencijalno 175-godišnjom zatvorskom kaznom.

УБИЋЕ СЕ АКО БУДЕ ИЗРУЧЕН САД: Застрашујуће речи супруге Џулијана Асанжа!

Foto: AP

Stela Moris se obavezala da će se boriti protiv odluke 'svim dostupnim putevima'.

- Iskoristiću svaki sat boreći se za Džulijana dok ne bude slobodan - naglasila je.

Ona je rekla da joj je suprug ''nedavno'' rekao da planira da se ubije ako bude izručen i otkrila da će nova žalba uključiti dokaze da je CIA navodno pokušala da ga ubije otrovom dok se krio u ambasadi Ekvadora u Londonu, prenosi Dejli mejl.

Njene reči su došle samo nekoliko sati nakon što je ministar unutrašnjih poslova stavio pečat na naredbu koju je izdao sudija Vestminsterskog suda za prekršaje da se osnivač Vikiliksa odveze u Ameriku gde će biti predat federalnim agentima i izveden na suđenje.

Moris, koja ima dvoje dece sa osnivačem Vikiliksa i udala se za njega u zatvoru Belmarš u martu, rekla je danas na konferenciji za novinare u centru Londona:

- 'Ovde nismo na kraju puta. Borićemo se sa ovim. Koristićemo sve dostupne mogućnosti. Iskoristiću svaki sat boreći se za Džulijana dok ne bude slobodan, dok pravda ne bude zadovoljena.

-Ako bude izručen SAD, to će ga naterati da sebi oduzme život. Vrlo je teško opisati kako se mi osećamo kao porodica. Nemam reči kojima bih opisala kako je videti da se proces u Velikoj Britaniji koristi kao način da se produži Džulijanova patnja. On je veoma jak... moramo da se borimo - dodala je.

Asanž, koji se trenutno nalazi u strogo obezbeđenom zatvoru Belmarš na jugoistoku Londona, ima rok od 14 dana za žalbu.

Njegov advokat, australijski advokat za ljudska prava Dženifer Robinson, rekla je da će sada ''iscrpiti“ sve pravne mogućnosti, uključujući odlazak u Strazbur.

BONUS VIDEO -VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)