BIZARNA PRESUDA AMERIČKOG SUDA: U 16 godini silovao ju je 14 godina stariji muškarac, dete dodeljeno ocu, a majka plaća alimentaciju! (VIDEO)

Novosti online

17. 06. 2022. u 19:44

SUD u Luizijani dosudio je puno starateljstvo nad detetom čoveku koji je silovao maloletnicu pre 17 godina. Presuda je još bizarnija kada se uzme u obzir da majka mora da uplaćuje alimentaciju.

БИЗАРНА ПРЕСУДА АМЕРИЧКОГ СУДА: У 16 години силовао ју је 14 година старији мушкарац, дете додељено оцу, а мајка плаћа алиментацију! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Krista Abelset je upoznala Džona Barnsa u gradiću Hamond 2005. godine. Ponudio je da je odveze kući nakon što izašla sa drugaricama u lokalni restoran.

- Umesto da me odvede mojoj kući, dovezao me u svoju. Kada smo ušli, silovao me je na kauču u dnevnoj sobi - kaže Abelsetova, koja do te noći nije poznavala Barnsa, ali je ostala trudna.

Svi su pretpostavljali da je zatrudnela sa tadašnjim dečkom, a ona nije mogla da prizna da je bila silovana pa ih je pustila da veruju u tu priču. Rodila je ćerku i odgajala je sama sve do 2011. godine kada je Barns saznao da možda ima ćerku.

- Kada je imala pet godina saznao je za nju. Onda je tražio starateljstvo i hteo da mi je oduzme. Sud nam je dodelio jednako starateljstvo uprkos tome što je dete bilo plod silovanja - kaže majka.

DNK test je pokazao sa 99,97 odsto sigurnosti da je Barns otac deteta. Tada je imao 30 godina, a Abelset samo 16, što znači da je bila maloletna i seksualni čin je, čak i da nije bio nasilan, bio protivzakonit. Abelset od početka tvrdi da je silovana i da se seksualni čin odigrao bez njene saglasnosti.

Foto: Printskrin

Stejsi Triš i silovana Krista Abelset

U julu 2015. godine podigla je kriminalnu optužnicu protiv Barnsa za silovanje, dajući izveštaj o tome šta se desilo šerifskoj kancelariji u Tangipahoa Pariš. Od tada se sa optužnicom ništa nije desilo, a u šerifovoj kancelariji kažu da istraga i dalje traje.

- Slučaju nikada nije dodeljen detektiv i ništa nije istraženo - navodi Abelset.

Situacija se dramatično promenila ove godine kada je sudija dodelio Barnsu puno starateljstvo i naredio Abelset da plaća alimentaciju.

- Prinuđena je da plaća svom silovatelju alimentaciju i sudske troškove i da se odrekne starateljstva nad detetom koje je rezultat silovanja. Nema nikakve logike - kaže Stejsi Triš, radnica neprofitne organizacije Save Lives.

Abelset ističe da je Barns dobro povezan i da je iza kulisa uticao na takvu odluku.

- Više puta mi je pretio. Rekao mi je da ima veze u pravosudnom sistemu i da treba da se pazim jer može da je uzme kad god hoće. Nisam mu verovala dok se nije desilo - kaže Abelset.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!