ZAPADNE UCENE NE DELUJU NA ZEMLJE SA PRAVIM LIDERIMA: Putin poručio iz Peterburga - "Jake države će stvarati novi poredak"

Novosti online

17. 06. 2022. u 17:11

ZAPADNE ucene ne deluju protiv zemalja sa pravim liderima, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin govoreći danas na forumu u Sankt Petersburgu.

ЗАПАДНЕ УЦЕНЕ НЕ ДЕЛУЈУ НА ЗЕМЉЕ СА ПРАВИМ ЛИДЕРИМА: Путин поручио из Петербурга - Јаке државе ће стварати нови поредак

Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky

- Brzina i obim promena u globalnoj ekonomiji, finansijama, međunarodnim odnosima raste. Naravno, formiranje i rađanje novog svetskog poretka je težak proces, i dalje ćemo se suočiti sa mnogim izazovima, rizicima, faktorima koji su danas je teško zamisliti i predvideti - rekao je Putin, i dodao:

- Ali, očigledno je da će pravila, sadržaj novog svetskog poretka postavljati upravo jake, suverene države, koje se ne kreću po putanji koju je neko već zacrtao. Samo jake države i suverene države mogu da govore o novom svetskom poretku, ili su osuđeni da postanu ili ostanu kolonija - naglasio je ruski predsednik.

Putin je takođe danas ocenio da su sankcije protiv Rusije nerazumne i nepromišljene.

- Njihov cilj je da na brzinu samelju rusku ekonomiju, ali to nije uspelo - rekao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu na kome su glavne teme: ruska ekonomija, kriza u svetu i operacija u Ukrajini.

On je naglasio da ruske vlasti korak po korak normalizuju ekonomsku situaciju.

Evropska unija gubi globalnu konkurentnost zbog sankcija protiv Rusije za mnoge buduće godine, a tempo rasta evropske ekonomije se smanjuje.

Prema njegovim rečima, lideri evropskih zemalja u neformalnim razgovorima razmatraju sankcije, govore da one mogu da budu primenjene protiv svakog ko im nije po volji, uključujući i članice Evropske unije.

Evropski političari su sopstvenoj ekonomiji naneli težak udarac svojim rukama, tamo rastu cene, upozorio je Putin.

- Sve češće slušam izraz ''Putinova inflacija''. To je upućeno onima koji ne umeju da čitaju i pišu. Dejstva Rusije u Donbasu s tom inflacijom nemaju nikakve veze", istakao je Putin.

On je naglasio da sve što se danas događa u svetu nije rezultat događaja od poslednjih meseci, već je počelo mnogo ranije zbog neodgovorne politike G7.

Evropska unija je konačno izgubila svoj politički suverenitet, a njene elite plešu tuđu muziku, nanoseći štetu sopstvenom stanovništvu, upozorio je ruski predsednik.

Sadašnja situacija u Evropi će dovesti do eksplozije radikalizma, a u perspektivi do smene elita, istakao je Putin.

Prema oceni ruskog predsednika, Zapad bez pardona nameće svoju etiku i kulturu, obuhvatajući sve oblasti, uključujući i sport.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER" - Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu