NATO VIŠE NE MOŽE DA ODLUČUJE O SUDBINI EVROPE Lavrov: Za tango je potrebno dvoje, ali Zapad sam igra brejkdens

M.Đorđević

10. 06. 2022. u 12:51

MOSKVA je i dalje otvorena za dijalog sa Evropskom unijom, ali umesto tanga, zapadne zemlje same igraju brejkdens, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

НАТО ВИШЕ НЕ МОЖЕ ДА ОДЛУЧУЈЕ О СУДБИНИ ЕВРОПЕ Лавров: За танго је потребно двоје, али Запад сам игра брејкденс

Foto AP

- I dalje smo otvoreni za dijalog. Ali morate zajedno da igrate tango. Za sada naši zapadni partneri sami igraju brejkdens - rekao je Lavrov novinarima.

Svima je postalo jasno da NATO više ne može da odlučuje o sudbini Evrope, izjavio je u ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Činjenica da oni ne mogu da odlučuju o sudbini Evrope već je svima postala jasna - rekao je Lavrov novinarima.

Ministar je dodao da ODKB danas deluje kao faktor ravnoteže za nelegitimne akcije NATO-a.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je da se ne spekuliše na temu smrtne kazne stranim plaćenicima u DNR i podsetio da su oni osuđeni po zakonodavstvu republike, pošto su tamo počinjeni njihovi zločini.

- U ovom trenutku svi procesi koje ste pomenuli zasnivaju se na zakonodavstvu Donjecke Narodne Republike, jer su zločini o kojima je reč počinjeni na teritoriji DNR. Sve ostalo je već predmet spekulacija, ne bih ulazio u rad pravosudnog i sistema za sprovođenje zakona Donjecke Narodne Republike - rekao je Lavrov odgovarajući na pitanje novinara o situaciji sa plaćenicima.

Sergej Lavrov ne veruje da sankcije Kijeva protiv ruskog predsednika Vladimira Putina i drugih ruskih političara zahtevaju odgovor.

Ranije je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao ukaz o personalnim sankcijama Putinu, Lavrovu, ruskom ministru unutrašnjih poslova Vladimiru Kolokolcevu, ministru odbrane Sergeju Šojguu i drugim ruskim zvaničnicima.

- Mislim da ovo nije vredno bilo kakvog konkretnog koraka sa naše strane – bez obzira na to čime se dete zabavlja - rekao je Lavrov novinarima.

BONUS VIDEO: CENE GORIVA DIVLjAJU: Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri