OMV PLAĆA GAS U RUBLJAMA: Austrijska energetska kompanija otvorila račun u Gasprombanci

P. Z. S. / ria.ru

20. 05. 2022. u 20:18

AUSTRIJSKI OMV odlučio je da pređe na plaćanje ruskog gasa u Gasprombanci, tako što će pretvoriti evre u rublje, prenosi Rojters pozivajući se na portparola kompanije.

ОМВ ПЛАЋА ГАС У РУБЉАМА: Аустријска енергетска компанија отворила рачун у Гаспромбанци

Foto: J.S.


Austrijska energetska kompanija OMV pridružuje se drugim evropskim kompanijama koje prenose plaćanja u evrima za ruski gas Gasprombanci, saopštila je u petak, dodajući da ne očekuje probleme sa transferom u rublje, piše agencija.

Agencija dodaje da je, prema rečima portparola kompanije, OMV sproveo proces plaćanja za snabdevanje gasom koji nije u suprotnosti sa sankcijama. „Smatramo svoje obaveze plaćanja ispunjenim prenosom iznosa u evrima“, dodaje portparol.

Ranije je šef kompanije Alfred Stern rekao da će sledeća uplata za ruski gas biti u maju, a takođe je napomenuo da OMV analizira pitanje plaćanja ruskog gasa u rubljama po novoj šemi i razvija rešenje koje ne bi bilo u suprotnosti sa režimom sankcija.

OMV je jedna od najvećih kompanija u centralnoj Evropi. Bavi se istraživanjem i proizvodnjom ugljovodonika u 17 zemalja, uključujući zemlje Severne Afrike, Severozapadne Evrope, Bliskog istoka, Kaspijskog regiona, Australije i Novog Zelanda.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju