ILON MASK SE SASTAO SA BOLSONAROM: Posle najave da će glasati za republikance, stiže ohrabrenje - "On je dah nade"

Tanjug

20. 05. 2022. u 19:40

BRAZILSKI predsednik Žair Bolsonaro nazvao je predloženo preuzimanje Tvitera od Elona Maska „dahom nade” kada su se njih dvojica danas sastali u Brazilu.

ИЛОН МАСК СЕ САСТАО СА БОЛСОНАРОМ: После најаве да ће гласати за републиканце, стиже охрабрење - Он је дах наде

Foto: Profimedia

U razgovoru s američkim multimilijarderom u luksuznom hotelu u blizini Sao Paula, Bolsonaro je pozdravio Maskovu ponudu za Tviter, prenosi Rojters.

Tom prilikom Bolsonaro je osudio glavne platforme društvenih medija zbog njihovih napora da se bore protiv dezinformacija, uključujući uklanjanje njegovih neutemeljenih komentara koji povezuju vakcine protiv kovida sa razvojem AIDS-a.

Navodi se da je ovaj nacionalista, kog su osuđivali zbog zalaganja za širenje rudarstva i poljoprivrede u Amazoniji, kao i zbog ekološkog nazadovanja Brazila, jer nedavni satelitski podaci pokazuju da je krčenje šuma brazilskog Amazona poraslo na 15-godišnji maksimum pod Bolsonarom.

- Računamo na Elona Maska da će Amazon ponovo biti poznat svima u Brazilu i svetu, da pokaže kako smo ga zaštitili i koliko štete nanose oni koji šire po tom regionu - rekao je Bolsonaro.

Mask je tvitovao da ima za cilj da u Brazilu razgovara o daljem praćenju stanja prašume i nastojanju da se širokopojasni internet dovede u ta ruralna područja.

Rojters još navodi da je poseta pružila podsticaj Bolsonaru koji se suočava sa sve većom izolacijom zbog stanja životne sredine u njegovoj zemlji i prijateljskih odnosa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Bolsonaro je dugogodišnji konzervativac koji je ostao bez saveznika u SAD kada je bivši američki predsednik Donald Tramp izgubio na izborima 2020. godine, dok je Mask nedavno opisao da se njegova sopstvena politika kreće udesno, s čim u vezi je nedavno izjavio da je ranije glasao za demokrate, ali da će sada podržati republikance.

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: TVITERAŠI SE SMEJU AMERIKANCIMA - Ovi momci su pobedili protiv snaga NATO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PREDVIĐANJA VAŠINGTON POSTA: Sumorna budućnost je pred NATO-om u Ukrajini