U PEKINGU STAO I JAVNI PREVOZ: KP odlučna u borbi protiv korone, predsednik Si razmatra blokade

V. N.

08. 05. 2022. u 09:16

PEKING pojačava blokade. U glavnom gradu lokalne vlasti zatvorile rute javnog prevoza, poručile ljudima da rade od kuće i naredile masovna testiranja u pokušaju da zaustave odliv kapitala.

У ПЕКИНГУ СТАО И ЈАВНИ ПРЕВОЗ: КП одлучна у борби против короне, председник Си разматра блокаде

Metro u Pekingu više ne radi, Foto AP

U saopštenju objavljenom nakon poslednjeg sastanka Stalnog komiteta Politbiroa.

Politbiro je insistirao na tome da kineski narod mora da se suprotstavi kovidu.

- Moramo biti čvrsti u prevazilaženju misli o ravnodušnosti i samopravednom razmišljanju i potcenjivanju epidemije - navodi se u saopštenju objavljenom nakon sastanka.

Dalje se navodi:

- Moramo da budemo bistre glave i da se nepokolebljivo pridržavamo opšte politike dinamičkog nultog kovida. Moramo se boriti protiv govora i dela koji iskrivljuju, dovode u pitanje ili odbacuju smernice i politiku naše zemlje protiv epidemije.

To što je predsednik Si osetio potrebu da se direktno pozabavi blokadama nije iznenađenje. Kao što smo primetili, zatvaranje kineske finansijske i ekonomske prestonice dovelo je do previranja u javnosti pri čemu su se stanovnici žalili na nestašicu hrane, teškoće u lečenju i postavljanje ograda ispred stambenih zgrada kako bi se sprečilo odlazak stanovnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)