ZELENSKI PONOVO UDARA NA MOSKVU: "Ruske pretnje način da izbegnu optužbe za zločine"

Tanjug

06. 05. 2022. u 15:21

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da Rusija misli da može da izbegne optužbe za ratne zločine pretnjama nuklearnim napadom.

ЗЕЛЕНСКИ ПОНОВО УДАРА НА МОСКВУ: Руске претње начин да избегну оптужбе за злочине

Foto: Facebook/Volodimir Zelensьkiй

- Oni ne veruju da mogu da odgovaraju zbog ratnih zločina pošto imaju moć nuklearne države - rekao je Zelenski u obraćanju u britanskom analitičkom centru Četem Haus, preneo je Rojters.

- Danas je 72. dan rata i još mu se ne nazire kraj, a mi ne vidimo bilo kakvu spremnost ruske strane da ga okonča - dodao je Zelenski.

Zamenik direktora Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksej Zajcev izjavio je danas da Rusija ne namerava da koristi nuklearno oružje tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

- U više navrata smo morali da negiramo insinuacije o eventualnoj primeni nuklearnog oružja tokom specijalne vojne operacije. To su namerno izgovorene laži - rekao je Zajcev na konferenciji za novinare.

Rusija se strogo pridržava principa da "u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da on ne sme biti pokrenut", rekao je Zajcev, a preneo Sputnjik.

BONUS VIDEO: 

KUKASTI KRSTOVI I UKRAJINSKE ZASTAVE: Oskrnavljeno groblje u Holandiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku