VAŠINGTON POST EVROPI PREDVIĐA CRNE DANE: Po svakom scenariju narednih 18 meseci biće mučno

M.Đorđević

01. 05. 2022. u 08:40

NAREDNIH godinu i po u skoro svakom scenariju biće teško vreme za Evropu, koja nema dovoljno alternativa u slučaju da Rusija prekine isporuke prirodnog gasa, navodi Vašington post.

ВАШИНГТОН ПОСТ ЕВРОПИ ПРЕДВИЂА ЦРНЕ ДАНЕ: По сваком сценарију наредних 18 месеци биће мучно

Foto AP

- U skoro svakom scenariju, narednih 18 meseci biće mučno vreme za Evropu, navodi se u članku, uz napomenu da se „efekti visokih cena šire svetom“ dok vlade „pokušavaju da napajaju svoje fabrike, greju svoje domove i održavaju svoje poslove, piše list a prenosi RIA Novosti.

Napominje se da „u bliskoj budućnosti nema dovoljno alternativa da se izbegnu ozbiljni ekonomski problemi naredne zime“ ako Rusija prekine isporuke prirodnog gasa.

Edvard Čou, stručnjak za energetsku bezbednost u Vašingtonskom Centru za strateške i međunarodne studije , rekao je da se „igra veoma opasna igra“.

- Ne znam kako bi ovo trebalo da se završi. Oseća se da će se završiti veoma loše i za Zapadnu Evropu i za Rusiju, rekao je Čou, a citirao list.

BONUS VIDEO: UNIŠTENO 112 UKRAJINSKIH VOJNIH OBJEKATA: Najnoviji brifing ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (13)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!