O SASTANCIMA SA PUTINOM I ZELENSKIM: Razgovarali Erdogan i Gutereš

Novosti online

30. 04. 2022. u 20:07

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa generalnim sekretarom Ujedinjenih Nacija Antonijom Guterešom o ratu u Ukrajini, saopšteno je danas iz kabineta šefa turske države.

О САСТАНЦИМА СА ПУТИНОМ И ЗЕЛЕНСКИМ: Разговарали Ердоган и Гутереш

Foto: Profimedia/Ilustracija

Gutereš je, navodi se, informisao Erdogana o sastancima koje je ove nedelje imao u Moskvi i Kijevu, gde je razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, prenosi Si-En-En.

Erdogan je rekao da je Turska spremna da podrži napore, koje predvode UN, na evakuaciji stanovništva i pružanju humanitarne pomoći Ukrajini.

Gutereš je u petak na Tviteru naveo da će UN udvostručiti napore za spasavanje života i smanjenje ljudske patnje u Ukrajini.

BONUS VIDEO: 

BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva