RUSI OBORILI UKRAJINSKI AVION: Srušeni Su-24 i Točka-U kod Luganska

Tanjug

28. 04. 2022. u 11:21

RUSKI sistemi protivvazdušne odbrane oborili su ukrajinski borbeni avion Su-24 u blizini Luganska, kao i ukrajinsku raketu Točka-U iznad Izjuma u Harkovskoj oblasti, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

РУСИ ОБОРИЛИ УКРАЈИНСКИ АВИОН: Срушени Су-24 и Точка-У код Луганска

Foto: Printskrin

Prema rečima vojnog zvaničnika, ruski sistemi PVO jutros su odbili udar ukrajinske balističke rakete Točka-U na stambene blokove grada Izjuma u Harkovskoj oblasti, navodi TASS.

- Udar ukrajinske rakete je bio usmeren na gradsku bolnicu u kojoj se nalazi ruska medicinska ekipa koja pruža pomoć stanovnicima Harkova - naveo je Konašenkov.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske rakete pogodile četiri ukrajinska vojna cilja tokom prethodne noći, uništivši dva skladišta raketa i municije u blizini naselja Barvinkove i Ivanivka na istoku Ukrajine.

Podsetimo, specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 64. dan. Ruska kompanija Gasprom je juče potpuno obustavila isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin ne namerava da razgovara sa liderima EU na tu temu. On je istakao i da će "ciljevi specijalne operacije u Donbasu sigurno biti ispunjeni".

BONUS VIDEO - UDAR RAKETNIM ORUŽJEM: Rusi preciznim gađanjem uništavaju skladište naoružanja ukrajinske vojske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri