POŽAR U RUSKOM VOJNOM INSTITUTU U TVERU ODNEO 11 ŽIVOTA: Tokom uklanjanja ruševina pronađeno još tela

Tanjug

23. 04. 2022. u 23:09

BROJ poginulih u požaru u Centralnom istraživačkom institutu Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Tveru je veći. porastao na 11, rekao je izvor u Hitnoj pomoći za TASS.

ПОЖАР У РУСКОМ ВОЈНОМ ИНСТИТУТУ У ТВЕРУ ОДНЕО 11 ЖИВОТА: Током уклањања рушевина пронађено још тела

Foto: Printscreen

- Tokom uklanjanja ruševina pronađena su tela još pet osoba, a u požaru je stradalo ukupno 11 osoba, rekao je izvor, napominjući da se radovi na licu mesta nastavljaju.

Ranije je saopšteno da je šest osoba poginulo u požaru koji je u četvrtak izbio u Istraživačkom institutu Ministarstva odbrane Rusije u gradu Tver, 180 kilometara severozapadno od Moskve, prenosi TAS S.

Tada je saopšteno i da je u požaru povređeno 24, od kojih je 13 hospitalizovano, dok je njih 11 na ambulantnom lečenju. U požaru su spasene 54 osobe, a evakuisano 98, navodi TAS S.

Požar je izbio u četvrtak u 11 sati u jednoj od kancelarija na drugom spratu i zahvatio je oko 2.500 kvadratnih metara zgrade u kojoj se nalazi Centralni istraživački institut. ruskog vazduhoplovstva – kosmičke odbrambene snage, proširile su se na sve spratove i krov zgrade se delimično urušio.

Visoke temperature, stari podovi zgrade i jak dim otežali su rad na gašenju požara, a prema preliminarnim izveštajima, uzrok incidenta je kvar na električnim instalacijama u zgradi, javlja TAS S.

 

BONUS VIDEO: UNIFORME, OPREMA, STRANA ORUŽJA I TELA NACIONALISTA: Ovo je ostalo od Oružanih snaga Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri