OŠTEĆENO VIŠE OD 20 KUĆA U BELGORODSKOJ OBLASTI: Usled granatiranja pogođena i škola

Srna

15. 04. 2022. u 14:41

VIŠE od 20 kuća i jedna škola oštećeni su u selu Žuravlevka u ruskoj Belgorodskoj oblasti u blizini ukrajinske granice, nakon još jednog granatiranja od strane Ukrajine, rekao je danas zamenik guvernera Belgorodske oblasti Vladimir Bazarov na svojoj stranici "VKontakte".

ОШТЕЋЕНО ВИШЕ ОД 20 КУЋА У БЕЛГОРОДСКОЈ ОБЛАСТИ: Услед гранатирања погођена и школа

Foto printskrin telegram rybar

- Po uputstvu guvernera otišao sam u Žuravlevku koja je juče ponovo granatirana sa ukrajinske strane. Zajedno sa predstavnicima Belgorodske oblasti pregledali smo školu i obišli više od 20 kuća kako bismo evidentirali nanesenu štetu - napisao je on.

Guverner regiona Vjačeslav Gladkov prijavio je juče još jedno granatiranje Žuravlevke od strane Ukrajine, u kojem je jedna osoba zadobila povrede od gelera.

Vanredna situacija je 23. marta proglašena u dva pogranična sela u Belgorodskoj oblasti, Žuravlevka i Nehotejevka, gde su tri osobe povređene, a više od 20 kuća i automobila oštećeno nakon što je eksplodirala raketa koju je ispalila Ukrajina.

U Žuravlevki je tokom noći 24. marta registrovano i nekoliko eksplozija - projektili su pali u nenaseljeni deo sela. Uveče, istog dana, jedna osoba je poginula u granatiranju Žuravlevke, podseća TASS.

BONUS VIDEO:

SNIMAK SA AUTO-PUTA U ŽITOMIRU: Pogledajte posledice borbi nedeleko od Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo