ŠTA SPREMA "ROSKOSMOS"? Rogozin razgovarao sa Putinom o pravljenju savremenih borbenih sistema i interkontinentalnih raketa

Novosti online

14. 04. 2022. u 21:40

ŠEF „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin saopštio je da je tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina kosmodromu „Vostočni“ sa njim razgovarao o stvaranju savremenih borbenih raketnih sistema i interkontinentalnih balističkih raketa.

ШТА СПРЕМА РОСКОСМОС? Рогозин разговарао са Путином о прављењу савремених борбених система и интерконтиненталних ракета

Foto: EPA/MAXIM SHEMETOV

- Razgovor se ticao, pre svega, istraživačkih i razvojnih radova 'Roskosmosa', naših preduzeća, borbenih sektora 'Roskosmosa', na stvaranju najsavremenijih borbenih raketnih sistema bez analoga u svetu i interkontinentalnih balističkih raketa. On je siguran da ćemo se izboriti sa tim zadatkom“, rekao je Rogozin u emisiji „Velika igra“ na Prvom kanalu.

Istovremeno je precizirao da nema pravo da iznosi druge detalje razgovora sa ruskim liderom.

NASA obećala da će platiti let astronauta u rubljama

„Roskosmos“ još nije dobio novac za let astronauta Marka Vandea Haja na Međunarodnu svemirsku stanicu, ali državna korporacija očekuje da se dug u iznosu od dve milijarde rubalja (preko 24 miliona dolara) isplati u maju u ruskoj nacionalnoj valuti.

„I kod nas se, kao i u naftnom i gasnom sektoru, kasni sa isplatama. Jedna američka kompanija 'Aksiom', koja je plaćala let astronauta Vandea Haja, još nam nije prebacila novac za to. Pozamašna suma, dve milijarde rubalja“, rekao je Rogozin.

Kako je precizirao, američki partneri se pozivaju na „logističke probleme“ i obećavaju da će uplatiti ceo iznos u maju. Rogozin je naglasio da ne sumnja da će vratiti novac i da će „Roskosmos“ dobiti sav novac upravo u rubljama.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin i beloruski lider Aleksandar Lukašenko posetili su u utorak kosmodrom „Vostočni“ gde su se sastali sa predstavnicima raketno-svemirske industrije i održali sastanak u trajanju od tri sata. Kasnije se Putin sastao u Blagovješčensku i sa generalnim direktorom državne kosmičke korporacije „Roskosmos“ Dmitrijem Rogozinom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)