JAKUZE KUPUJU PVO SISTEME, PLAĆAJU TONOM DROGE: Uhapšen jedan od šefova prilikom nabavke ukradenog naoružanja iz Avganistana

P. Z. S. / ria.ru

08. 04. 2022. u 01:35

AMERIČKI organi za sprovođenje zakona uhapsili su jednog od vođa najveće japanske organizovane kriminalne grupe jakuze, koji je pokušavao da nabavi PVO rakete ukradene iz američke vojne baze u Avganistanu, saopštilo je tužilaštvo južnog okruga Njujorka.

ЈАКУЗЕ КУПУЈУ ПВО СИСТЕМЕ, ПЛАЋАЈУ ТОНОМ ДРОГЕ: Ухапшен један од шефова приликом набавке украденог наоружања из Авганистана

Foto: Printskrin Youtube/Gung Ho Vids

Takeši Ebisava (57) je na radaru američke Uprave za borbu protiv droga (DEA) od 2019, prema tužiocima. On je uhapšen u Njujorku u ponedeljak, 4. aprila. U okviru ovog slučaja privedena su i tri državljanina Tajlanda.

Baza dokaza protiv optuženih stvorena je uz pomoć službenika DEA koji se, kao prikriveni agent, predstavljao kao prodavac oružja zainteresovan za jakuzu visokog ranga, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kao plaćanje za oružje, Ebisava je planirao da uveze najmanje tonu droge u Sjedinjene Države za prodaju na ulicama Njujorka i drugih gradova. Planirao je da kupljene rakete zemlja-vazduh prebaci militantima iz etničkih naoružanih grupa koje deluju u Mjanmaru.

Njujork dejli njuz prenosi da se, pored raketa PVO, u pošiljci naoružanja namenjenoj pobunjenicima u Mjanmaru pojavilo više od 70 raketnih bacača i deset mitraljeza M-60.

BONUS VIDEO - DARKO ŠARIĆ: Od lisica do nanogice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu