POSLANIK UKRAJINSKE RADE: Ukrajinu čeka katastrofalna nestašica goriva, poraz i predaja režima Zelenskog

Novosti online

03. 04. 2022. u 13:06

BIVŠI poslanik ukrajinske Rade Ilja Kiva prokomentarisao je na svom Telegram kanalu napade na rafinerije nafte u Odesi i Kremenčugu.

ПОСЛАНИК УКРАЈИНСКЕ РАДЕ: Украјину чека катастрофална несташица горива, пораз и предаја режима Зеленског

Foto AP

- Juče je uništena Rafinerija nafte Kremenčug, a danas Rafinerija nafte Odesa. Ranije su skoro sva veća naftna skladišta u zemlji bila pogođena. Tako počinje katastrofalna nestašica goriva, a to je veliki problem, kako za vojsku, tako i za poljoprivrednike koji se pripremaju za setvu.

Kiva kaže da je nedostatak goriva faktor može odigrati ključnu ulogu u potkopavanju borbene sposobnosti Oružanih snaga Ukrajine, posebno na istoku Ukrajine.

- Danas jednostavno nema čime da se dopuni vojna oprema: tenkovi, borbena vozila pešadije, samohodni topovi, raketni bacači, sve se to jednostavno pretvara u staro gvožđe... I ovaj faktor značajno menja odnos snaga i donosi poraz i blisku predaja režima Zelenskog, napisao je Kiva.

On je dodao da je Zelenski znao od početka za ovaj scenario, i mogao je da spreči uništenje celokupne infrastrukture zemlje i smrt desetina hiljada ljudi.

- Samo je bilo potrebno prihvatiti uslove koje je Zelenski već danas spreman da prihvati. Samo cena..., napisao je Kiva.

BONUS VIDEO: "KRASNOPOLj" U AKCIJI: Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)